Wat valt er te leren van de afgelopen 5 jaar in crypto?

dec 01, 2022

Wat is er gebeurd in 5 jaar crypto?

De ontwikkelingen in de afgelopen jaren zijn snel gegaan. In 2017 was het nog behoorlijk ingewikkeld om in alle cryptovaluta te handelen. Inmiddels is het aanmaken van een wallet en het opbouwen van een crypto-portefeuille relatief eenvoudig. Wat is er gebeurd in 5 jaar tijd?


Terug in de tijd


In 2017 kwam de hype rondom cryptovaluta ineens opzetten en werd het bekend bij het grote publiek. Begin van dat jaar waren enkele platformen beschikbaar om cryptovaluta te kopen en verkopen. Het aanbod van diversiteit in cryptovaluta was beperkt. Om toch via andere internationale platformen de gewilde cryptovaluta te bemachtigen was het nodig om bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Dogecoin over te maken. Daarmee kon vervolgens andere altcoins worden aangekocht.


Eind 2017 was het hoogtepunt van een bull trend in de cryptomarkt. Veel mensen hadden last van FOMO (Fear Of Missing Out) en stapten op dat moment in. Vervolgens zakte de markt in en werd Bitcoin uitgebreid ter discussie gesteld.


In de jaren 2018 t/m 2021 zijn verschillende bear en bull trends gepasseerd. Het is best ingewikkeld om de trendlijnen tijdig te herkennen en daar op te handelen. Door ervaring op te doen leer je hoe het werkt. Voor iedere transacties die je uitvoert bij een exchange betaal je een commissie fee.


5 leermomenten en lessen:


1. Elk top die wordt bereikt krijgt een nieuwe top

2. Verdiepen in altcoins is belangrijk, met name in het project en het team

3. Handelsvolume is een indicatie van de komende trend

4. Heb geduld en zoek naar relatief onbekende projecten met veel potentie

5. Portefeuille zorgvuldig opbouwen met goede projecten en wissel alleen als er iets beters is



Starten met crypto? Gebruik dan de volgende referral link van Bitvavo: https://bitvavo.com/invite?a=252D74CF04


Developments in recent years have been rapid. In 2017, it was still quite complicated to trade all cryptocurrencies. Creating a wallet and building a crypto portfolio is now relatively easy. What has happened in 5 years?


Back in time


In 2017, the hype surrounding cryptocurrency suddenly started and it became known to the general public. At the beginning of that year, a few platforms were available to buy and sell cryptocurrencies. The range of cryptocurrency diversity was limited. In order to obtain the sought-after cryptocurrency via other international platforms, it was necessary to transfer Bitcoin, Ethereum or Dogecoin, for example. This could then be used to purchase other altcoins.


The end of 2017 was the height of a bull trend in the crypto market. Many people suffered from FOMO (Fear Of Missing Out) and jumped in at that moment. Then the market collapsed and Bitcoin was extensively discussed.


Various bear and bull trends passed in the years 2018 to 2021. It is quite complicated to recognize the trend lines in time and trade on them. By gaining experience you learn how it works. You pay a commission fee for every transaction you perform at an exchange.


5 learning moments and lessons:


1. Every summit that is reached gets a new summit


2. Delving into altcoins is important, especially in the project and the team


3. Trading volume is an indication of the upcoming trend


4. Be patient and look for relatively unknown projects with a lot of potential


5. Carefully build up your portfolio with good projects and only switch if there is something better



Want to start with crypto? Then use the following referral link from Bitvavo:
https://bitvavo.com/invite?a=252D74CF04



30 mei, 2024
5 signalen dat een nieuwe bullrun is gestart
01 mrt, 2024
Non-fungible tokens zijn niet meer weg te denken. Op enorme schaal worden de tokens verhandeld tussen de eigenaren. Maar, wat is het nu eigenlijk precies? Wij doken voor jou in de wereld van de NFT's.
Crypto top 5
19 apr, 2023
Investeren in aandelen en vastgoed of spaargeld op de bank waren tot voor kort de manieren om rendement te behalen op jouw geld. Nu is daar een opkomende markt bijgekomen; cryptovaluta. Het is snel verhandelbaar, speculatief/risicovol, anoniem en traceerbaar, een groeiende markt, decentraal en bovenal toch heel erg interessant.
Meer posts
Share by: